Wandelschoenen Beheydt
Wandelschoenen Beheydt
3
Wel of geen Gore-Tex? Wellicht heb je de keuze voor een categorie gemaakt. Maar er is nog iets waar je op moet letten. Wel of geen Gore-Tex? Gore-Tex is een water- en  winddicht materiaal. Het heeft hele kleine poriën waardoor water niet naar binnen maar waterdamp/zweet wel naar buiten kan. Gore-Tex schoenen kun je herkennen aan het label. Er zijn nog andere soorten waterdicht materiaal maar door velen wordt beweerd dat Gore-Tex het best ademend is. Toch is Gore-Tex geen wondermiddel. Laat je niet misleiden door de gedachte dat ‘waterdicht’ voor iedereen een bijkomend voordeel is. Een goede niet-waterdichte schoen ademt nog altijd beter.  Vraag jezelf daarom af of je daadwerkelijk waterdichte schoenen nodig hebt.
Ga je veelal naar koude gebieden met veel regen of sneeuw dan kan een waterdichte schoen ideaal zijn. Wandel je veel in warme, droge gebieden kies dan voor wandelschoenen zonder Gore-Tex. In warme gebieden met een hoge luchtvochtigheidsgraad, zoals de tropen, kan je, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, ook beter niet kiezen voor een waterdichte schoen. Canvas schoeisel, zonder leder en zonder Gore-Tex, is dan het meest op zijn plaats.
Wandelschoenen Beheydt
Wel of geen Gore-Tex? Wellicht heb de een keuze voor een categorie gemaakt. Maar er is nog iets waar je op moet letten: wel of geen Gore-Tex? Gore-Tex is een water- en winddicht materiaal. Het heeft hele kleine poriën waardoor water niet naar binnen maar waterdamp/zweet wel naar buiten kan. Gore-Tex schoenen kun je herkennen aan het label. Er zijn nog andere soorten waterdicht materiaal maar door velen wordt beweerd dat Gore-Tex het best ademend is. Toch is het geen wondermiddel. Laat je niet misleiden door de gedachte dat waterdicht voor iedereen een bijkomend voordeel is. Een goede niet waterdichte wandelschoen ademt altijd nog beter. Vraag jezelf daarom altijd af of je al of niet waterdichte schoenen nodig hebt Ga je veelal naar koude gebieden met veel regen of sneeuw dan kan een waterdichte schoen ideaal zijn. Wandel je veel in warme, droge gebieden kies dan voor een wandelschoen zonder Gore-Tex. Bij warme gebieden met een hoge vochtigheidsgraad, zoals de tropen, kan je  ook beter niet kiezen voor een waterdichte schoen. Canvas schoeisel, zonder leder en zonder Gore-Tex is dan het meest op zijn plaats.
Home