Wandelschoenen Beheydt
Wandelschoenen Beheydt
2
Categorie A Schoenen Dit zijn lichte en soepele wandelschoenen perfect voor een wandeling in de bossen of langs het strand. Deze schoenen zijn geschikt voor elk lichtglooiend terrein. Trek ze aan bij een dagwandeling of neem ze mee op een stedentrip. Categorie A/B Schoenen Een A/B-schoen geeft je net wat meer steun, stevigheid en stabiliteit dan een A-schoen. Ga je op pad in heuvelachtig terrein of plan je een lange dagwandeling  dan is het verstandig te kiezen voor een wandelschoen uit deze categorie.
Categorie B Schoenen Dit is een wandelschoen die een stuk steviger en stugger is dan een wandelschoen uit de A-categorie. Neem je een zware rugak mee op een wandeling door bergachtig terrein, dan profiteer je van de steun die een B-schoen je biedt. Op volledig vlak terrein presteert deze schoen minder.
Categorie B/C Schoenen Tot deze categorie behoren bergwandelschoenen met een hoge schacht die goede steun aan de enkels bieden. De zool van deze schoenen is redelijk hard en buigt alleen op het breedste gedeelte. Bovendien biedt de zool extra demping waardoor je minder snel oneffenheden (zoals stenen) op het terrein zult voelen.
Categorie C Schoenen Onder schoenen van categorie C kan je flexibele stijgijzers binden. Dit maakt deze schoenen geschikt voor een gletsjeroversteek en voor het lopen met zware bepakking. Deze schoenen hebben een stuggere zool dan de schoenen uit de B/C-categorie maar zijn nog licht buigzaam. Categorie D Schoenen Dit zijn stijgijzer-vaste schoenen geschikt voor extreme tochten en beklimmingen. De zool van deze schoenen is niet buigzaam want je klikt de stijgijzers op de zool. Deze schoenen worden voornamelijk geadviseerd aan klimmers of aan deelnemers van een bergsportcursus.
Wandelschoenen Beheydt
2. Categorie wandelschoenen Categorie A schoenen Dit zijn lichte en soepele wandelschoenen. Perfect voor een wandeling in de bossen of op het strand. Deze schoenen zijn dus geschikt voor elk lichtglooiend terrein. Trek ze aan bij een dagwandeling of neem ze mee op een stedentrip. Categorie A/B schoenen Een A/B schoen geeft je net wat meer steun, stevigheid en stabiliteit dan een A-schoen Ga je op pad in heuvelachtig terrein of plan je een lange dagwandeling dan is het verstandig te kiezen voor een wandelschoen uit deze categorie Categorie B schoenen Dit is een wandelschoen die een stuk steviger en stugger is dan een wandelschoen uit de A-categorie. Neem je een zware rugzak mee op een wandeling door bergachtig terrein dan profiteer je van die steun die een B-categorie biedt. Op volledig vlak terrein presteert deze schoen minder. Categorie B/C schoenen Tot deze categorie behoren bergwandelschoenen met een hoge schacht die goede steun  aan de enkels bieden. De zool van de B/C schoen is vrij stug en buigt alleen door op het breedste gedeelte van de schoen. Bovendien biedt de zool extra demping waardoor je minder vlug de oneffenheden van het terrein voelt. Categorie C schoenen Onder een categorie C schoen kan je flexibele stijg- ijzers binden. Dat maakt deze schoenen geschikt voor een gletsjeroversteek en voor het lopen met zware bepakking. Deze schoenen hebben een stuggere zool dan de schoenen uit de B/C categorie, maar zijn nog buigzaam. Categorie D schoenen Dit zijn stijgijzer-vaste schoenen voor extreme tochten en beklimmingen want je klikt de stijgijzers op de zool. Deze schoenen worden voornamelijk geadviseerd aan klimmers of deelnemers van een bergsportcursus.
Home